2022-07-21 52 views
平時好少去跑馬地既我其實係一個路痴,唔係因為幫朋友做野都唔會入到黎咁遠,咁幫完佢手係佢介紹下黎左coffeelin黎食(當然係佢請)。一入去就有staff走黎scan個安心出行同埋陣陣既咖啡香味迎接我地,scan完就帶我地埋位,雖然地方唔係好大,不過位同位之間唔會好迫,肥仔既我都暢通無阻。坐底左就叫野食,叫左個Duck Ragu,鴨肉唔好靭又夠入味,個茄汁唔會太酸,個寬管麵夠彈牙。之後黎得cafe,冇理由唔叫返杯coffee,我就叫左杯Dirty,漸變層整得好靚,放左一陣都冇化開,當然咖啡味都唔會差喇。食到咁上下有個黑實實既staff走過黎問我地叫唔叫返行cake,介紹左個Tiramisu 同 cheesecake 比我地,我自己就揀左個cheesecake,我個fd就揀左Tiramisu。最後一路食一路同個staff傾先知佢主要係夜晚做調酒,冇諗過開頭以為佢咁cool原來咁傾得,下次同fd夜晚飲野又多個地方。
)。

Duck Ragu