2023-04-06
太耐冇去過茶木食晚餐😛今日同朋友去咗大吃大喝,無論係小食,主食定野飲都叫個盡興😌😌小食我哋叫咗黃金鹽酥雞,放喺細小既碗上,雞粒乾身而且脆口,配上炸到香脆嘅香葉,有份莫名的誘惑😈紅油抄手同餃子感覺好似,肉汁均勻帶d微辣,值得encore🤤因為實在太肚餓,見到台式滷味拼盤好似幾吸引,於是都叫咗一碟😆拼盤既滷味色澤適中,豆腐豆香味濃,外層有濃郁既滷水味,而且內層嫩滑👍🏻牛肚、鹵肉、雞翼都好入味👍🏻食過小食之後,我哋叫咗兩個主食。墨魚鮮蝦茶香藜麥飯既飯帶茶香,墨魚味略遜,蝦球肉質爽彈,份量足夠🙈鹽酥排骨肉燥麵,排骨色澤金黃肉質鬆軟,燥肉唔會太濃味,又唔太肥膩。麵既質感有彈性,好飽肚🤭食咗咁多油膩嘅嘢,我哋忍唔住要叫杯嘢飲滋潤吓順便打下卡😎粉紅櫻花燕麥拿鐵既賣相了得,一大粒棉花糖加上粉紅色既粉,花香味十足,少甜就更岩我口味😆而朋友叫既台式抹茶拿鐵就好有清新抹茶既味道,不過略嫌整體上味道較淡🤥
食過小食之後,我哋叫咗兩個主食。
食咗咁多油膩嘅嘢,我哋忍唔住要叫杯嘢飲滋潤吓順便打下卡😎