2023-10-20
今日黎西貢做嘢,經過公園仔,見到呢間餐廳由市場街搬左過黎灣景街,之前已經比大大隻龍蝦🦞公仔吸引,緊係要過黎試下😎我叫左個1 人餐💰248裡面包含左前菜三選一、主菜三選一同埋野飲及甜品🍮前菜揀左生果凱撒沙拉沙律菜🥗好新鮮,有車厘茄、生菜🥬、黃椒、牛油果🥑、蘋果等,再加芝士🧀️碎,蘋果嘅清甜將呢碟沙律變得更好食,沙律菜爽脆新鮮,加上鹹香芝士,味道好豐富👍主菜我揀左龍蝦包,龍蝦包包身係芝麻果仁麵包,好軟熟煙靭,有五穀香氣❤️另外龍蝦肉拆散擺落包度,啱曬我呢D懶人,龍蝦肉份量都幾多,啖啖肉,好鮮甜👍👍配菜仲有薯格,新鮮炸起熱辣辣,正😍餐飲飲左凍檸茶,甜品係燒棉花糖+曲奇🍪,烤過嘅棉花糖加上朱古力醬,加埋牛油香氣濃郁嘅果仁曲奇,為呢餐劃上完美句號🥳🥳餐廳啱啱裝修完,環境好雅緻,望著窗外景色食野,好舒服😙消費價錢:1人💰275結論:(10分為滿分)味道:7.5/10性價比:7/10回頭指數:7.5/10餐廳名稱:Lobster Une (西貢)餐廳地址:西貢灣景街16號地舖
我叫左個1 人餐💰248
裡面包含左前菜三選一、主菜三選一同埋野飲及甜品🍮
前菜揀左生果凱撒沙拉
餐廳啱啱裝修完,環境好雅緻,望著窗外景色食野,好舒服😙
消費價錢:1人💰275
結論:
(10分為滿分)
味道:7.5/10
性價比:7/10
回頭指數:7.5/10
餐廳名稱:Lobster Une (西貢)
餐廳地址:西貢灣景街16號地舖