2023-03-15 105 views
朋友介紹去左呢間k11 art mall對面嘅居酒屋食飯 我地一行四個人 一坐低 侍應就拎左幾碟前菜 原來係天婦羅鰻魚黎 未叫野食之前有d野食下 可以醫下肚餓 我地叫左枝純米大吟釀黎居酒屋點都要叫枝sake飲下 枝酒好甘甜 易入口 首先就梗係叫d小食餸下酒 有椒鹽軟殼蟹啦 粟米天婦羅 同埋炸豆池魚 軟殼蟹份量都算多 有一大碗 抵食 炸豆池魚係d細細條既魚仔 冇骨可以成條食 食魚唔洗吐骨好方便!粟米天婦羅都好特別 出面好少有搵粟米黎做天婦羅 加d椒鹽滲上面 味道又幾夾!另外串燒叫左雞肝 白鱔 免治雞肉棒 雞軟骨 牛舌芯 炸雞皮 燒蘑菇同醬燒豆腐 每樣都叫左一至兩串 四個人食一齊share岩岩好 白鱔個咁多款最出色 皮燒得好脆 都好有魚香 冇骨之餘唔會比d醬蓋左魚香味 免治雞肉棒都好特別 一串雞肉配住月見汁 (應該係蛋黃再加醬油)好有特色 。蘑菇上面舖左d芝士同青蔥 燒得好juicy ,牛舌芯好有油香,豆腐同雞肝都燒得岩岩好,好入味唔會好乾,不過雞軟骨都乾左少少 有d細粒。海鮮我地叫左辣酒煮蜆同辣酒煮廣島蠔 兩個汁都係一樣既 賣相似冬蔭公湯 食落都唔會太辣 蜆同蠔都好新鮮 怕辣既話可以
海鮮我地叫左辣酒煮蜆同辣酒煮廣島蠔 兩個汁都係一樣既 賣相似冬蔭公湯 食落都唔會太辣 蜆同蠔都好新鮮 怕辣既話可以食返d湯入面既蘿蔔 好清甜 冇渣 好好食。
最後叫左明太子同鰻魚飯團share食 外面燒得好脆食完就岩岩好夠飽 食到咁上下 店員拎左幾杯shot請我地飲 裡面係蜜瓜 香蕉同埋椰奶溝既酒 好易入口好好飲。
咁細杯shot緊係唔夠我地飲啦 原來餐廳出面既露天位置係飲酒 所以出左去每人叫左杯cocktail飲 果度既signature cocktail 除左好飲 賣相仲好靚 發光既枱配埋sofa 環境又chill 岩哂打卡 下次有機會一定會再黎食野 環境舒服 食野又唔會太趕 食飽又可以飲酒 夠哂方便!
軟殼蟹天婦羅
炸豆池魚