呢棟大廈好多新開嘅餐廳,包括呢間,所以嚟咗試下~呢度地方唔算大,不過裝修好靚,環境好舒適同愜意呢度嘅晚餐set有4道菜,頭盤同主菜都可以自己揀扎肉沙律擺盤好特別,裝飾都好靚,金箔落得唔手軟呀🤣入面係火箭菜同蕃茄粒,成碟都好大份啲扎肉有鮮味又唔會太咸呢個蝦沙律超大碗🤣🤣入面全部係羅馬生菜同熟蝦,面頭有啲炸蒜同洋蔥菜同蝦都好新鮮,兩碟沙律都清哂碟 跟住嚟個餐湯,都幾大碗!食頭盤都已經少少飽🤣個湯有驚喜,好少飲到呢隻味嘅湯佢好濃郁,飲落知道好足料,亦都好鮮味,完全冇味精,飲完都冇頸渴佢唔辣嘅,好香口,一口氣飲哂成碗湯好足料嚟主菜喇~呢個係類似魚餅,入面係啲魚蓉同香草香料撈埋一齊,有驚喜!佢啲香料令到個魚蓉好香口,同埋有好少嘅辣味,好開胃。佢唔會太咸或太重味,所有味道都好平均,推介大家試呢個伴碟仲有好多蔬菜,雖然頭盤已經食咗好多🤣 呢礙月嘅係翠肉瓜同露荀,全部都好新鮮~除咗菜仲有個青咖喱飯,真係好好食!切咗一半見到入面唔會太實淨得啲肉咁,佢都幾鬆軟,亦都有肉汁跟住嚟個牛,要加錢嘅,我覺得都食得過,因為肉質好之餘個廚師都整得好食,係我好鍾意嘅 medium rare 宜家好多地方就算叫咗medi
呢棟大廈好多新開嘅餐廳,包括呢間,所以嚟咗試下~
呢度地方唔算大,不過裝修好靚,環境好舒適同愜意

呢度嘅晚餐set有4道菜,頭盤同主菜都可以自己揀

扎肉沙律擺盤好特別,裝飾都好靚,金箔落得唔手軟呀🤣
入面係火箭菜同蕃茄粒,成碟都好大份
啲扎肉有鮮味又唔會太咸
札肉沙律

呢個蝦沙律超大碗🤣🤣
入面全部係羅馬生菜同熟蝦,面頭有啲炸蒜同洋蔥
菜同蝦都好新鮮,兩碟沙律都清哂碟

柚子蝦沙律

跟住嚟個餐湯,都幾大碗!食頭盤都已經少少飽🤣
個湯有驚喜,好少飲到呢隻味嘅湯
佢唔辣嘅,好香口,一口氣飲哂成碗湯

好足料

嚟主菜喇~
呢個係類似魚餅,入面係啲魚蓉同香草香料撈埋一齊,有驚喜!
佢啲香料令到個魚蓉好香口,同埋有好少嘅辣味,好開胃。
佢唔會太咸或太重味,所有味道都好平均,推介大家試呢個

除咗菜仲有個青咖喱飯,真係好好食!
馬拉蕉葉焗魚蓉

切咗一半見到入面唔會太實淨得啲肉咁,佢都幾鬆軟,亦都有肉汁

馬拉蕉葉焗魚蓉

宜家好多地方就算叫咗medium rare都做唔到 通常嚟個生嘅/太熟嘅

伴碟有個炒麵,好似美極味🤣
仁當香料腹脇肉牛排

個牛好冧,入面肉辣多汁,高水準

食到好飽喇 仲有甜品

呢個本身睇餐牌以為會好飽,因為寫住糯米飯,但原來佢係糯米飯嘅 cream,加埋芒果雪糕,好有創意,加埋薄片食落唔溜又有口感

芒果糯米飯拿破倫

呢個是日甜品係玫瑰荔芝芝士蛋糕,個蛋糕就荔枝味,上面朵花係玫瑰味,仲有啲焦糖喺隔離,店要叫我地要撈埋所有嘢一齊食🤣 好搞笑
個蛋糕係鬆軟嗰種芝士蛋糕,好食

是日精選甜品

呢杯cocktail係青瓜gin溝蘋果同洛神花,都幾清新,不過係較甜嘅酒,啱女士飲多啲

比dinner set menu大家參考返

札肉沙律