2021-05-19
入大澳一落車就嚟呢度醫肚啱啱好佢到時候開門,初初都驚有 Netflix 加持會好多人行到出去露台:個空間咁細嘅? (後來先知店舖旁仲有一大個餐飲 area,不過呢邊個 view 正好多☺️)#DurianCheesecake (#MaoShanWang) 🍰痴線嫁! 聞落唔係好濃,但食落好重榴槤味,超正!榴槤果蓉同芝士完全成為一體,店員真係無介紹錯~#Remedy #Kombucha (#GingerLemon) 🍹第一次飲 #紅茶菌 ,其實店員推介其它口味,但小弟偏愛薑味一飲以為自己飲緊薑啤,有汽真係好 gur同埋佢超重薑味,合嗮合尺~#GreenTeaAndPassionFruitMousseCake 🍰熱情果味好出,一入口就俾佢霸佔味蕾但慢慢就會食出綠茶味~#IcedDripCoffee ☕️呢款咖啡只有微微嘅果酸,最重要係佢咖啡味夠香~響自成一角嘅空間望住大澳嘅獨有風光邊食cake 邊傾計,爽歪歪🤪店員超好客,一定會再嚟,同埋下次要試個蟹肉意粉🤤P.S. 離開時老闆提我小心俾隻鸚鵡搞 先知原來佢唔係擺設🤯(同佢講 byebye 佢會應嫁🦜)
痴線嫁! 聞落唔係好濃,但食落好重榴槤味,超正!
榴槤果蓉同芝士完全成為一體,店員真係無介紹錯~
第一次飲 #紅茶菌 ,其實店員推介其它口味,但小弟偏愛薑味
一飲以為自己飲緊薑啤,有汽真係好 gur
同埋佢超重薑味,合嗮合尺~
熱情果味好出,一入口就俾佢霸佔味蕾
但慢慢就會食出綠茶味~
#IcedDripCoffee ☕️
呢款咖啡只有微微嘅果酸,最重要係佢咖啡味夠香~
響自成一角嘅空間望住大澳嘅獨有風光
邊食cake 邊傾計,爽歪歪🤪
店員超好客,一定會再嚟,同埋下次要試個蟹肉意粉🤤
(同佢講 byebye 佢會應嫁🦜)