2016-04-21 341 views
一場黎到,朋友帶我去佢細個住嘅和樂邨對面間出名雞蛋仔食好野。 可能仲早,所以暫時得原味雞蛋仔,但我地想食芋泥餡,即使出面落住毛毛細雨都照等部機heat起阿姐即場做 見到3個雞蛋仔模用個架撐住,下面一大片雞蛋仔海已經知道落料係唔會慳的,終於heat到可以整喇,首先阿姐兩邊模都落層蛋醬,等佢差唔多熟熟地就會"填"d芋泥喺每一粒雞蛋仔度,唔係hea擺落去然後cup另一邊而係好有心機make sure 每個雞蛋仔lone都有filling的。 個爐喺正我地面前我地就熱足咁耐,睇住兩面fill滿蛋醬,原來連外圍都加到,雞蛋仔海原來就係咁得來的。 搣開燙手嘅雞蛋仔,裡面係滿滿嘅芋蓉,雖然好飽,但不知不覺自己食左半底!等&熱左15分鐘係值得架

2016-04-14
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$20 (Other)