2011-02-13 10 views
早排在某團購網站購買了「珍珠鮑魚午市套餐」套票,於是就在情深深,雨濛濛的日子,就去了雲陽閣享用了。由於套票指定要先訂位,所以到達後即時入座。眼見附近各檯都係食緊同一款食物,看來大家都是食緊呢個套餐了。食店的環境不錯,上菜快速,接待有禮,作為商務傾談或者家庭聚會都幾合適。先介紹一下食品風味二小碟 (麻辣珍珠鮑魚及豆素卷)講真,那碟野一上檯我已經表現十分驚訝!因為兩款菜式實在太細小了!不過味道不錯!辣辣地,醒胃之選。接著是小籠包及花素蒸餃。味道一般,不過不失。呢杯是紫貝天葵茶,雖然我唔知有乜功效,不過食食下野飲杯果汁,都幾好。炸鳳尾蝦伴素菜大碗麵碗就夠大碗,不過素菜麵就啖啖地,但都飽肚。而炸鳳尾蝦夠大隻,質感十足,只是味道不太突出。鮮奶凍是甜品,又凍又滑,不過不失。

先介紹一下食品

小籠包及花素蒸餃
接著是小籠包及花素蒸餃。味道一般,不過不失。
紫貝天葵茶
炸鳳尾蝦
素菜大碗麵
炸鳳尾蝦伴素菜大碗麵

鮮奶凍
鮮奶凍是甜品,又凍又滑,不過不失。
2011-02-13
$69 (Lunch)
小籠包及花素蒸餃
紫貝天葵茶