2016-10-02
認識colour brown呢個名係喺觀塘一田嘅counter,店員曾經俾過咭片我話佐敦有coffee shop官涌街呢度人流好少,亦比較少食店,相信嚟呢度都係識搵特登過嚟。店面就如店名,全啡色店內樓底好高,播著悠閒的音樂而且有迴音,妨如避世好地方。在觀塘見過有賣的單品豆,呢度有手沖可以叫,不過今日同朋友都想飲有奶嘅咖啡。我地坐旁邊的二人枱,望向最後有個小房間,就是炒豆的地方了!喺香港小小的空間難得見這種店內炒豆的咖啡店。桌上有wifi提示,如果搵個地方要用電腦的話,呢度係個hea的好選擇等緊咖啡師沖調,咖啡店內不時有新的藝術作品展出我點咗cappuccino 可見有一層奶泡,打得棉密,有拉花圖案咖啡味是大眾容易接受的nutty, chocolate flavor,加上帶微甜的奶味是很穩陣的配搭,也合祖迪的口味朋友要Latte,相信味道亦一樣。香港咖啡店很多,但質素好與壞價錢大多數亦差不多,若以性價比來説,這𥚃的環境和咖啡質素是高性價比,來到佐敦當然要幫襯下!
官涌街呢度人流好少,亦比較少食店,相信嚟呢度都係識搵特登過嚟。 店面就如店名,全啡色 店內樓底好高,播著悠閒的音樂而且有迴音,妨如避世好地方。 在觀塘見過有賣的單品豆,呢度有手沖可以叫,不過今日同朋友都想飲有奶嘅咖啡。 我地坐旁邊的二人枱,望向最後有個小房間,就是炒豆的地方了!喺香港小小的空間難得見這種店內炒豆的咖啡店。 桌上有wifi提示,如果搵個地方要用電腦的話,呢度係個hea的好選擇 等緊咖啡師沖調,咖啡店內不時有新的藝術作品展出