2021-06-27 1401 views
對於社企餐廳,一向都很支持,特別這間是鼓勵老人就業,這種概念很值得光顧😃😃😃除了支持店家的經營理念之外,食物質素亦非常重要,這間素食餐廳,價錢相對是偏貴,這個價錢基本上可以吃一餐有不錯肉類食材的西餐,而且味道可以更好。點餐後店員送上素湯,味道偏淡,主要是用豆及蘿蔔熬製而成的,連湯渣都冇,的確是毫無誠意餐牌睇咗好耐,只有韓風漢堡包比較吸引,$98的確幾貴,正常呢個價錢已經有一個很高質素的牛肉,配料方面有泡菜、豆腐、及醬料等,味道很一般,唯獨是塊芝士真係好臭,聞多幾聞令人無乜胃口,茄汁很古怪,不是一般常吃的味道👎🏾👎🏾👎🏾除此之外,雖然話係支持老年人士就業,有一掂到買單,都只有一個後生女子,老人家只係係旁邊行行企企,傾偈吹水,再加上,店內的餐具、桌面都感覺很不乾淨,癡粒粒咁,咁嘅價錢,真係可以搵一間更好的素食餐廳好食一餐咁飽更豐富的。真係唔會有下次😷😷😷

真係唔會有下次😷😷😷