2022-09-27 343 views
踩單車前諗住去搵食,但見將軍澳海旁D餐廳都貴貴地,又得西餐咁,但發現有間裝修好「香港」特色嘅餐廳,入面掛住好多特色招牌,而且價錢又唔貴又多人食,就即刻入去試下啦~蕃茄湯+滑蛋米線+招牌瑞士汁雞髀午餐去食,見間鋪叫蕃茄18, 就打算點都叫蕃茄湯!一上菜見米線份量好多,食落好彈牙,而且都好大碗;炒蛋炒得好滑又香,加埋米線食同飲啖蕃茄湯就覺得幾好味,招牌蕃茄湯果然唔同,食得出係新鮮蕃茄整成嘅湯,唔係用罐頭蕃茄嘅假味~之後又加左隻瑞士雞髀~食落去終於明白點解瑞士雞髀係招牌啦!首先隻雞髀有成隻手掌咁大,而且好夠味,應該唔係最後先林D瑞士汁落去!開頭以為咁大隻D肉一定好鞋,點知皮薄,雞肉又嫩,加埋瑞士汁甜甜地,好正!華田脆脆平時飲開凍華田,今次再加埋D華田脆脆係上面,又脆又好飲!

蕃茄湯+滑蛋米線+招牌瑞士汁雞髀
午餐去食,見間鋪叫蕃茄18, 就打算點都叫蕃茄湯!

華田脆脆
平時飲開凍華田,今次再加埋D華田脆脆係上面,又脆又好飲!