2023-08-07
好耐冇出嚟食燒肉放題, 適逢網上見到呢一間價格性高嘅食店 ,而吸引到我嘅就係佢係無限時及價錢合理燒肉放題, 所以決定約家人一齊嚟朝聖一下 。早在一個月前已經訂枱book位 ,餐廳開五點半 ,去到門口侍應好有禮貌咁招呼道我哋去一張可以坐到八人嘅卡位, 呢間食店係用手機 QR code落單非常方便 ,枱面有兩個明火爐方便人多時唔洗等位燒😉而價錢亦唔貴,每位都係$298蚊 連加1 , 而菜單裏面大部分都係無料 但當然亦都有菜單係需額外付款,例如刺身拼盤 酒類飲品 炸物等等,大家要睇清楚價錢哦! 店鋪亦都會奉上一次性嘅四款燒肉拼盤, 其中包括係 牛舌 肉眼 西冷及牛肋骨, 但大家注意拼盤中嘅數量有機會不等於人頭數量,我哋今日 一行六人,拼盤每款數量都係得四件, 唔緊要啦,我哋仲可以喺菜單度落單食到飽,我最推介就係牛脷 ,雖然唔係厚切,但都爽口及大大塊,都算合格,所以今晚我哋全力都係進攻牛舌 。而我最鍾意嘅就係佢所有嘅肉類都未經醃製 ,燒完之後可以隨著個人喜好加調味品 例如有鹽 七味粉 醬油等等, 而另外我哋亦都嗌咗個自費嘅刺身拼盤, 魚生食材 都算合格, 而另外亦都叫咗少量海鮮燒,包括海蝦
而我最鍾意嘅就係佢所有嘅肉類都未經醃製 ,燒完之後可以隨著個人喜好加調味品 例如有鹽 七味粉 醬油等等, 而另外我哋亦都嗌咗個自費嘅刺身拼盤, 魚生食材 都算合格, 而另外亦都叫咗少量海鮮燒,包括海蝦 帶子 魷魚鬚等等 ,但個人覺得質素就 一般般, 若果大家係牛魔王及食肉(瘦)嘅話😂我建議大家全晚進攻肉類會食得大滿足, 最後食埋雪糕 甜品等等咁就完成咗今日食放題嘅任務😂