2006-02-27
今日又同男友行街街做運動, 我地由深水埗行到去又一城, 行到腳累, 就一齊入去pacific coffee, 不過次次去到都搵吾到sofa位...有d d失望!! 因有太多學生, 保險人及無聊人在霸住d位吾走, 攪到成人都full house?! 有點不滿!我圍繞個場行左幾轉, 終於比我地搵到個搭台位, 於是由我去counter買野, 我叫左兩杯mocha, 1hot1cold及1件藍莓芝士cake, 件cake有小小溶溶地! 不過個熱mocha就好熱, 熱到好似滾水敢, 我要等左好耐先敢飲!! 至於個凍mocha, 我男友就話佢甜左d la, 可能個沖野姐姐落重左手la, 不過味道都ok既.至於個cheese cake, 我不嬲都鍾意pacific既味, 因d cheese好rich, 好滑, 不過吾知點解, 今日個餅底有小小油益味, 吾好食...而且d cheese有小小粒狀芝士團在內, 令成件餅帶來缺點...睇怕佢地都要注意下個supplier既quality control及consistance問題lor?!在服務方面, 個男counter cashier幾nice, 不過個
在服務方面, 個男counter cashier幾nice, 不過個沖coffee姐姐就麻麻, 一d笑容都無, 而且當我取coffee時佢以好吾友善既目光望住我...好似我做錯左事敢?! 吾係幾得lor *_*