2022-09-05
本身喺元氣攞咗飛,但等到唔知幾時先有得食,中途轉軚食西餐,Beans久仰大名,無論店內裝修風格定食物都好合我心意!今次第一次嘗試,果真冇令人失望呢~喺門口職員提供三款香味的潔手噴霧,不喜歡濁的,於是店員推薦了一款較清的橘香噴手,一邊等餐一邊聞自己隻手🤣Lunch set蟹肉牛油果他他味道是真蟹肉,沒有用仿蟹柳敷衍食客,打成醬仍保持濃郁,是冷藏的温度,面頭切粒嘅三色椒味道唔算突出,低部係牛油果蓉,份量很足!他他烘過面口感鬆軟,最後成功清碟😍由於約咗朋友時間趕急,揀咗Creme Brulee,仲要即上,不過整都需要時間,所以食完main甜品就啱啱好上枱了,+$28就有得揀,款款都咁吸引,但都想試吓燉蛋,又有蛋糕仔,非常划算,蛋creamy,蛋糕點忌廉很match,而且擺盤精美,留下難忘印象。凍檸蜜(少冰少甜)很清新,感覺蜜糖較高質,完全沒有白糖的甜,玻璃吸管、所有的用具、碟很雅緻,性價比高。
Lunch set
蟹肉牛油果他他
凍檸蜜(少冰少甜)