2017-10-09 429 views
細個時同屋企人去食泰國菜好鐘意飲龍眼冰,因為夠哂香甜,仲可以解辣。話說星期六同老公二人行下街,掃下街,拍下拖,行行下見到有間泰國小店,佢有張poster 寫話有龍眼冰買,我立即雙眼發光,9秒9衝上去睇下,點知店員話冇貨....心立即跌落谷底。點知再行多一陣,去買鹽水雞之後行過見到又有一間都幾大間嘅泰國小店,入面除左有粉麵仲有小食賣,老公話入去睇下有咩小食買比三隻小妖,睇睇下老公見到個雪櫃入面有龍眼冰,佢立即買黎比我飲。25蚊其實都唔平,不過個一下個心想飲就唔理咁多啦。一打開已經聞到好香嘅龍眼味,同埋見佢比起出面食店嘅深色,一飲落去超香超大陣龍眼味,不過可惜係過甜,甜到最後連三隻小妖都唔飲。不過個一下就滿足左我嘅願望,就算太甜我都覺得ok。
不過個一下就滿足左我嘅願望,就算太甜我都覺得ok。
龍眼冰
TakeAway