(Non-member)
2009-05-20 5 views
今日同2個朋友, 一行3人到喱間餐廳食晚飯, 第一次黎已經有o甘既結果!3個女仔因為都食好少野, 所以我o也叫o左個2人餐 "招牌套餐", 個餐寫話有1份春卷, 2碗檬粉, 1個牛肉粒配包同2杯飲品, 總供$156。落單時, 個男人 (應該係老細) 話3個人叫個餐再叫多碟幾囉, 我o也話唔洗啦, 食住先。先有一碗檬粉黎o左, 見到黎o左碗撈檬都有的出奇,不過諗住算啦, 佢都整o左就食啦, 食食下, 其他野都黎埋。食完埋單時, 佢話$192, 問我o也係咪叫多o左個撈檬?? 我o也話only叫o左個餐o者, 佢話你o也食o左就要比錢架啦, 重話一般客人如果比o左唔係佢既野, 都會出聲, 不過你o也食o左就要比架啦! 嘩, 有無搞錯, 你落完單又無單比我, 我o也以為係個餐既, 你整錯都算, 重話我o也唔出聲, 好明顯係老屈啦! 雖然區區個$40, 不過條氣就真係唔順, 我o也今次叫一個餐, 都唔知食多o左野, 如果多的人去, 叫好多野, 你又放低的唔知咩食, 食o左又要比錢啦wro! 喱間餐廳的生意手法好有問題!! 就算係我o也食o左, 間餐廳都有負任, 因為係你o也放錯先, 無理由要
廳都有負任, 因為係你o也放錯先, 無理由要個客去承受!!

所以雖然佢的野食唔太差, 不過就因為個$40就無o左最少3個客人! 值唔值得呢?
2009-05-20