2018-04-20
朋友生日去邊食好?相信呢個問題一定係你心入面諗過。今次朋友仔生日,我決定要揾一間特別的餐廳,上網search到係新蒲崗有間以生日為主題的餐廳,決定就去試試。事前,我已經用Whatsapp向餐廳拿定Menu、Book定位,並講好甜品寫的生日名。當日我們入座時真係好早,所以餐廳都無咩人,所以坐左無耐就上左味道幾香的羅宋湯,壽星仲會另外有隻紅雞蛋。好鍾意呢到的前菜以拼盤形式出現,最岩我呢D咩都想食的胃食包。今次的前菜除左有沙律、沙律多士外,更有一隻菠菜芝士汁焗蠔,隻蠔都算幾大隻。另外,大家點菜時Like & Share Facebook時,就會有小食送返,今次我們送的係雞翼。係等主菜時,我們拎左餐廳的外借玩具玩,哈,都幾攪笑。其中一份主菜,我們揀左焗龍蝦。龍蝦肉都幾厚身,身為芝士迷的我略微覺得唔夠芝士。另外一份主菜,我們叫左一份黑毛豬胺架。我同朋友仔都係鍾意呢個主菜多少少。厚身的豬胺都幾香嫩。食完之後,職員就比左卡紙相架及裝飾的英文字母比我們做裝飾。整到7788後,餐廳突然熄燈,我就知驚喜的甜品到了。就係呢份火焰雪山雪糕,2人飯後份量剛剛好。另外,餐廳好有心思咁準備了小禮物係蛋糕入面,所以食
係等主菜時,我們拎左餐廳的外借玩具玩,哈,都幾攪笑。
就係呢份火焰雪山雪糕,2人飯後份量剛剛好。另外,餐廳好有心思咁準備了小禮物係蛋糕入面,所以食的時候要小心D,準備比壽星揾到份小禮物哦。
餐廳的心思真係市間少有,生日餐單包括食物外,仲可以有埋場內生日裝飾,相架設計,再放埋餐廳用相機幫大家影的相,係呢方面已經值回票價。
鍾意我的分享的,我邀請你訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續吃掉世界,甚至吃掉整個宇宙!(哈哈)