2008-03-26 161 views
3月14日因為要同人慶祝生日, 所以來到森巴!!到步後埋去攞枱, 個接待員好有禮貌地招呼我們!!坐下來已見到張枱已準備好晒生日卡同小禮物, 仲有張壽星仔專用既金色椅套!!四周的環境都OK!!裝修同氣氛都唔錯!!可能係開放式既設計, 所以同隔離間食店貼得好近!!同地方不算太大, 枱與枱之間都好近下!!因為個Menu設計有點麻煩, 到點菜時花了好多時間去撰, 但個待應都好有禮貌兼面帶微笑慢慢咁逐個落單同解答我地既問題!!頭盤我撰了焗帶子,煙肉薯蓉批同特式雲吞!!帶子個賣相同味道都好好, 芝士味道同帶子既鮮味好配合, 真係想食多隻!! 煙肉薯蓉批就煙肉味好重, 賣相就一般, 食完就覺得好”溜”!! 個雲吞就唔得, 層皮好乾好硬, 味道無咩特別!!之後就來個龍蝦湯同個熱騰騰芝士包仔!!個龍蝦湯好”傑”, 味道都OK!!個包仔就外韌內軟, 食落就好似中式燒餅咁, 咸咸地咁, 都既幾可口!!到食佢個推介龍蝦墨汁意粉!! 賣相都幾靚, 紅撞黑咁, 好搶眼!!龍蝦都好爽口!!味道就同一般既茄汁龍蝦意粉差不多!!分別在於個墨汁意粉!!當你嘴嚼d意粉時, d墨汁味就會慢慢從茄汁同龍蝦味鑽出來, 之後個口就
3月14日

因為要同人慶祝生日, 所以來到森巴!!

到食佢個推介龍蝦墨汁意粉!! 賣相都幾靚, 紅撞黑咁, 好搶眼!!龍蝦都好爽口!!味道就同一般既茄汁龍蝦意粉差不多!!分別在於個墨汁意粉!!當你嘴嚼d意粉時, d墨汁味就會慢慢從茄汁同龍蝦味鑽出來, 之後個口就被墨汁成功侵佔左!! 都幾特別!!但如果你唔受得那份醒醒地墨味既話就點過第二樣好過!!

主菜來了!!是煙鴨胸!!雖然舊肉唔係韌, 但就無咩味!!似食香口膠咁愈咬愈無味!!加埋其他配菜都係一般而已!!

之後個tiramisu個樣就真係攞晒分!!睇見都唔舍得食!! 好香既咖啡味噗鼻而來, 食落口又唔係太重咖啡味, 但就有點黏口!!

其實你唔好睇佢D野細細舊, 食晒成餐都幾飽!!同佢每樣野既賣相都好靚, 好精緻!!生日來食既話仲好多禮物同火焰蛋糕送!!所以你會見到周圍都係慶祝生日, 不時都有生日歌播, 好熱鬧!!好開心!!