2017-01-12
今日同男朋友慶祝生日,簡左呢間餐廳。地點好容易就搵到。原本係open rice 訂左7:30,點知我地早到左半個中,好在店務員都比我地入。入到去,个裝修都👌🏻, 幾中意佢張枱既設計。呢個係焗薯仔,係網上訂枱先送既,幾好食,連皮食,入面有啲洋蔥,平時我吾中意食,但呢個反而好食。我地點左2個餐:1. 炭燒原隻龍蝦賣相好得,但係就咁嗅陣味,就有啲腥。擺入口,覺得啲龍蝦少少腥之餘,仲有啲韌,無乜龍蝦味...有啲失望。餐湯:忌廉湯,味道👌🏻、蒜蓉包:好脆,幾好食。2. BBQ 醬燒豬肋骨(半條)賣相都👌🏻、但略嫌有啲咸,肉質都淋,滑既,但略嫌多汁,整體都👌🏻。另外,我個人中意佢啲田園沙津。甜品:朱古力芝士蛋糕,都係normal , 唯一要講既係網上訂台以為免費寫生日字母係甜品度,點知話無左呢個service, 我唯有自己整個生日牌。
入到去,个裝修都👌🏻, 幾中意佢張枱既設計。
呢個係焗薯仔,係網上訂枱先送既,幾好食,連皮食,入面有啲洋蔥,平時我吾中意食,但呢個反而好食。 我地點左2個餐:
1. 炭燒原隻龍蝦 賣相好得,但係就咁嗅陣味,就有啲腥。擺入口,覺得啲龍蝦少少腥之餘,仲有啲韌,無乜龍蝦味...有啲失望。 餐湯:忌廉湯,味道👌🏻、蒜蓉包:好脆,幾好食。
2. BBQ 醬燒豬肋骨(半條) 賣相都👌🏻、但略嫌有啲咸,肉質都淋,滑既,但略嫌多汁,整體都👌🏻。
另外,我個人中意佢啲田園沙津。 甜品:朱古力芝士蛋糕,都係normal ,