2022-02-08 1227 views
今日同事生日,一於食好啲,但作為一個矛盾嘅都市人。為咗呃自己食健康啲。就嚟咗呢一間吼烤專門店食慶祝lunch。好彩黎之前訂咗位,因為真係好多人。估計如果冇book位嘅話,應該等返半個鐘至九個字先會入到座。環境正常,服務都正常。直入主題,我哋叫咗UFO芝士烤雞,蕃茄奶油炒年糕,同埋海鮮薄餅。先講烤雞,果然係招牌菜,烤得好香好入味,而且雞肉好滑。加上佢係冇骨嘅雞肉。啖啖肉嘅感覺真係好爽。只係有少少美中不足就係啲雞皮唔算太脆。中間啲芝士都好好食,只不過好快凝固返。所以食起上嚟會有少少麻煩。但味道係好食嘅。炒年糕,就非常之捉了。有魚糕拉麵等等。食起上嚟有少少辣,但係唔會好難接受。蕃茄味唔算好濃。當然同其他專食番茄湯麵嘅地方就冇得比啦。只能夠講對得住佢嘅價錢。海鮮煎餅,就係今餐飯最普通嘅嘢,其實只不過係將少少海鮮加咗落平時飲茶酒樓嗰啲薄撐。平凡到冇乜特點可以加以描述。如果唔係特別喜歡食薄餅可以skip咗佢。總括而言如果你鍾意食雞,又鍾意啲重口味嘢。一定會鍾意依間餐廳。佢對得住佢嘅價錢。同朋友聚餐一流。不過環境就可能差少少有少少嘈。不過人多冇計。如果下次想食雞我都會再嚟多次。

2022-01-12
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch