Happy Friday心情係會零瀉輕鬆愉快d想食返一啲甜絲絲嘅嘢犒賞自己一星期嘅工作辛勞蛋糕🍰同茶☕️係唔錯嘅選擇❤️呢間小店喺商場一樓最篤篤位置地方寬廠闊落,目測有五六張枱中間仲有一張大長枱感覺乾淨舒適又休閒去到嘅時候有兩枱人坐喺度飲茶食cake傾計hea店舖內周圍都係「養生」嘅字眼,主打養生茶💆🏻‍♀️💁🏻‍♀️:桂花雪梨茶、皇牌氣血茶、黑枸杞洛神花茶、桂圓紅棗茶、蘋果美顏茶👉🏻淨係睇到都覺得好滋潤養生✨✨職員話熱飲可以發揮最大功效除咗即時沖制之外顧客亦可以喺店舖一旁選購一包包售賣嘅花茶返屋企自己沖種類繁多,大概10幾蚊一包一包應該可以分兩至三次沖店舖仲有提供泡泡系列同埋特飲因為天氣好熱所以最後揀咗一杯清新嘅:🟢水果茶(特飲)$38好大杯、茶味香濃、有淡淡水果味🍎🍏🍊入面有好多果肉:紅蘋果、青蘋果、橙切片,紅肉火龍果粒,仲食到紅桑子少甜少冰,都仲係有少少偏甜不過唔係藥水嗰隻甜,飲完舒服解渴🟢玫瑰荔枝慕絲$48玫瑰造型賣相好得🉐🉐🉐外層好似塗左一層絲絨咁精緻大方,儀式感倍增⬆️⬆️⬆️食落仲得🉐🉐🉐出面嘅絲絨好似一層好薄脆嘅朱古力入面嘅慕絲口感冰涼絲滑、入口溶化,充滿幸福感中間仲有兩層果蓉同綠豆
Happy Friday心情係會零瀉輕鬆愉快d
想食返一啲甜絲絲嘅嘢犒賞自己一星期嘅工作辛勞
蛋糕🍰同茶☕️係唔錯嘅選擇❤️

呢間小店喺商場一樓最篤篤位置
地方寬廠闊落,目測有五六張枱
中間仲有一張大長枱
感覺乾淨舒適又休閒
去到嘅時候有兩枱人坐喺度飲茶食cake傾計hea

桂花雪梨茶、皇牌氣血茶、黑枸杞洛神花茶、
桂圓紅棗茶、蘋果美顏茶
👉🏻淨係睇到都覺得好滋潤養生✨✨

一包應該可以分兩至三次沖

店舖仲有提供泡泡系列同埋特飲
因為天氣好熱所以最後揀咗一杯清新嘅:
🟢水果茶(特飲)$38
好大杯、茶味香濃、有淡淡水果味🍎🍏🍊
入面有好多果肉:紅蘋果、青蘋果、橙切片,
紅肉火龍果粒,仲食到紅桑子
少甜少冰,都仲係有少少偏甜
不過唔係藥水嗰隻甜,飲完舒服解渴

🟢玫瑰荔枝慕絲$48
玫瑰造型賣相好得🉐🉐🉐
外層好似塗左一層絲絨咁
精緻大方,儀式感倍增⬆️⬆️⬆️
食落仲得🉐🉐🉐
出面嘅絲絨好似一層好薄脆嘅朱古力
入面嘅慕絲口感冰涼絲滑、入口溶化,充滿幸福感
中間仲有兩層果蓉同綠豆蓉,味道多漾豐富❤️

其實
小小嘅精緻下午茶就能為生活打打氣💪🏻