2007-09-27
對上那次幫趁已忘了幾時…平日我通常真係只進行個人指定動作(海鮮墨汁意粉)~但今日忽然轉軚叫意大利海鮮risotto+南瓜忌廉雞肉車輪粉risotto真係很唔得…我鍾意傳統那種煙韌、軟綿帶咬口那種口感!我諗要食傳統那種堅持都係要去仁興街那間~至少我明白不是人人會欣賞那種口感因為risotto本來特色已係如此,再加醬汁其實太稔都唔係一件好事…再咁稔我真係覺得很漏滯!而且海鮮都有青口兩隻、蝦兩隻咁上下。反而車輪粉有很多芝士汁仲要焗~正!但南瓜全碟只有一舊咋!反而雞肉很多…凍櫃貨式嘛!of cos。唯獨車輪粉質感搭夠~冇太生太稔兩個meal都屬creamy類型,結果我很飽耶!但有男孩子就應該剛好的。今餐共$160…一餐飯的心情真係能夠很隨意~只要ready、喜歡就去食d咩去邊度食都照單全收喇!就算一杯清水亦驟如甘露。
反而車輪粉有很多芝士汁仲要焗~正!
今餐共$160…