2024-01-28
見佢午市一人餐九折,咪試下囉,啲海鮮又真係幾得喎,而且個餐好多嘢食、好多款式,未食到最後已經飽到有啲食唔落。坦白講,食個lunch $300起跳真心肉赤,但食完之後又覺得好合理,話晒又魚生、又蠔、又虎蝦、又鮑魚、又和牛鍋,真係一分錢 一分貨。望望個海鮮拼盤,款款都大大件,個鮑魚仲識郁㗎,所有海鮮,師傅當住你面即場燒畀你食,夠晒儀式感之餘,蟶子、貴妃蚌等等仲要勁鮮甜,醬汁都唔使落。連啲沙律都hea你,唔係蟹肉就食魚生,清晒,一啲都無食剩。海鮮蒸蛋相對淡味好多,但就好滑,之後再食鹽燒牛小排、燒羊架呢啲重口味,口腔嘅感覺就相當平衡,一淡一濃各有特長。嚟到呢到其實已經飽晒,再上個和牛野菜鍋同海膽吞拿魚腩蓉丼,真係望到都飽。諗係咁諗,但一食落口,就停唔到,又係清晒。和牛唔使講啦,高質嘢好難食剩,連個丼飯都因為海膽加吞拿魚腩加持之下,一口一口好快就無晒。Ok,一個lunch可以飽足全日,晚餐都唔使食,啱晒168食法人士。
連啲沙律都hea你,唔係蟹肉就食魚生,清晒,一啲都無食剩。