2023-08-06 26 views
今日同啲朋友去咗一間人氣海鮮餐廳,試咗佢地嘅招牌菜 - 味噌蟹甲羅。整隻蟹嘅甲羅用味噌烹調,真係超級香口!啲味噌醬汁入面帶少少甜,加埋啲蟹肉嘅鮮味,味道更加突出。啲蟹肉肥美又鮮甜,真係一啖接一啖停唔住!生蠔刺身,新鮮嘅生蠔刺身,淋上少少檸檬汁,帶出啲蠔嘅原汁原味。蠔身細滑,一咬即化,好滋味。而且佢地嘅生蠔真係新鮮到爆,一啖落肚,滋味非常!牛油果軟殼蟹沙:呢個菜係我今日最喜歡嘅一款!牛油果軟殼蟹沙,真係有驚喜!蟹肉軟熟多汁,而個牛油果醬汁係啲蟹肉上面,帶嚟啲奶味同埋微微果香,同蟹肉嘅結合簡直完美!牛油果嘅滑嫩同埋蟹肉嘅鮮甜,加埋沙律菜嘅清爽口感,令呢道菜真係變咗一個非常平衡同埋美味嘅組合!

牛油果軟殼蟹沙:
2023-07-18