2024-04-27
觀塘工廈常常有好野食,地方又chill又舒服,今日來到成運工業大廈的きっとかつ Kitto Katsu ,見個名很特別又新開的,就去試下,入到去,地方大又舒服,特別有sofa又有高凳,見有人在食下野,又用下電腦咁,又播住歌,很自在。店員有禮親切又笑笑口的,介紹之下,推介了一口翡翠千層吉列豚,就試下,另外仲點了和風迷你豚肉漢堡,價錢合理,都只是六七十元左右。即叫即整,千層吉列豚可揀烏冬或咖哩飯,我揀了咖哩飯,份量大,咖哩味濃又香滑,少少辣很惹味,而千層吉列豚勁好食啊,外脆內嫩,豚肉卷住,一啖食先食了炸脆了香口嘅外皮,再啖就食到鮮味又保留肉汁嘅豚肉,yummy,是用心之作,我是外賣的包得整齊,回到食都仲咁高質素。和風迷你豚肉漢堡,賣相吸引,有兩件,一黑一白的,豚肉肉厚多汁,仲有菜同蕃茄,口感豐富,特別喜歡佢嘅醬,令漢堡更美味,雖然迷你,但有兩件仲有薯條,朋友食話都夠飽啊,薯條更是要讚,應該是自製,自己切的吧?食到薯味新鮮,不是一般薯條冇乜薯仔味,覺得呢間真是很用心造每樣食物,支持本地小店,好食,價錢又合理,推介。