2017-07-01 234 views
其實拉麵達人係同同事去佐敦覓食無意中發現,間舖頭裝修好有日本特色,有好多日本嘅擺設,播放著日本嘅歌曲,令人有好relax ga感覺,今次係第二次幫趁,同事係第三次,上次同同事兩個都係嗌豬軟骨拉麵($65),佢個豬軟骨係另上,分量好多,好入味同埋煮得好林(唔記得影相),我同事係因為對豬軟骨念念不忘所以再去幫襯,佢3次都係食豬軟骨,而我通常都會試新嘢,所以我今次揀咗炸餃子拉麵($50),送熱柚子蜜,餃子裏面有菜同肉,都好足料同好好味,另外我哋追加左一個小食燒八爪魚丸($8),好味,呢度嘅豬骨湯底好濃郁但又唔會過鹹,我覺得拉麵嘅分量同味道比一蘭更加出色,埋單時候發現原來呢間舖頭有印花卡,佢集齊五個印花就可以有指定小食一款,集齊十個印花就有指定拉麵一款,值得一讚係張印花卡無有效日期,由於我同同事都見證咗唔少佐敦食肆未夠一年就執笠,同事仲講笑話希望可以係間舖執笠前及滿張卡,我答佢話我要去openrice寫篇讚文支持下,喺寫之前睇下人地D comnent,發現原來呢間舖係人氣拉麵鋪,咁我呢個憂慮應該唔存在,睇得出lee間係幾個年輕人用心經營嘅鋪頭,希望佢哋可以維持落去啦, 題外話,臨走嘅時候個後生
, 題外話,臨走嘅時候個後生仔畀咗張外賣紙我,發現原來佢外賣價錢應該係比鋪頭食平十幾蚊,佐敦或者icc返工嘅朋友可以試下
2017-06-30
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)