2016-10-01 268 views
銅鑼灣返工放飯嚟嚟去都係果啲確實幾悶!見sogo附近有間新西餐開咗原本對樓上鋪有D猶豫,呢幢嘢午飯實在太多人等lift,好在係2/F,可以直接行上去𥚃面環境好young感覺輕鬆舒適!set lunch選擇頗多,新張仲有優惠送湯+沙律卡邦尼配帶子配飯好似較少見,一於揀佢!同事揀個西冷扒,一齊share。餐湯係野菌磨菇湯湯好濃好香磨菇味頗足料!有D龍蝦湯feel今日係Caesar salad,沙律汁量適中,菜種類好多,好新鮮個燴飯,飯同汁比例恰當,汁有水凖,唔漏,飯軟度適中,呢個汁用作燴飯感覺幾特別!煙肉ok,好香濃,同汁混埋本菇、翡翠苗一齊放入口帶子都ok,唔黐牙!整碟份量剛好!烤西冷扒份量好足,好厚身!生熟拿揑凖繩,有肉汁,牛味好濃,外香內嫰,筋唔多亦唔韌配上自家製烤汁更惹味!薯角熱辣辣,外層味道好醒胃好香,有特別嘅調味,亦附上自家製特式茄汁,個汁有少許似意式醬,好香好有層次,好match!呢餐感到製作用心,一D都唔求其,值得鼓勵喺呢區以呢個價錢食到水準同服務都咁好確實唔易!會再光顧
湯好濃好香磨菇味頗足料!有D龍蝦湯feel
野菌磨菇湯
凱撒沙律
同汁混埋本菇、翡翠苗一齊放入口
帶子都ok,唔黐牙!整碟份量剛好!
卡邦尼帶子燴飯
烤西冷扒份量好足,好厚身!
生熟拿揑凖繩,有肉汁,牛味好濃,外香內嫰,筋唔多亦唔韌
喺呢區以呢個價錢食到水準同服務都咁好確實唔易!會再光顧

即磨咖啡
2016-09-29
$160 (Lunch)
野菌磨菇湯
凱撒沙律