2013-10-19
我今日很早就入了元朗. 呢個地區我一年才入一次.為了返美國的表妹. 陪她做了遊客. 今日路經此店. 表妹很想吃甜品. 就選了這間. 款色很多選擇. 我們叫了以下幾款. 其實我都不清楚個名係乜. 但是..... 很好吃. 以我點的心太軟為例. 它用了不太甜的朱古力. 我喜歡. 苦苦地的像黑朱古力介開朱古力是很慢很慢的流出來. 朱古力䊢比其他的甜品店不太希. 我姑姐話個朱古力味做得好. 夠濃, 夠重. 不太甜. 很喜歡. 個皮外少少脆. 相比出面某一些甜品店. 一介就快流出. 呢個真係好正. 吃完整個有飽肚的感覺. 姑姐叫左佢皇牌一盤泥的物体. 外型像一盤植物. . 其實是芝士咖啡味的....我沒有吃. 怕左奶.. 姑姐同表妹很喜歡. 還有表妹叫左個似木槺的甜品. 好特別要局實個玻璃杯兩分鐘才可打開佢話口感好奇怪. 但有好得意. 頭啖有少少苦. 之後好甜. 好像表面燒過來的.最後來了一個紅白心太軟. 呢個真係好大盤.. 白色, 紅色個的粒粒是雪榚粒. 入口痴左條舌頭. 中間是心太軟.整体上很滿意. 佢地食得好開心.. 位子夠闊... 有空間. 唔會太過迫. 但冷氣太涷. . 上
為了返美國的表妹. 陪她做了遊客.
今日路經此店. 表妹很想吃甜品. 就選了這間.
但是..... 很好吃.
相比出面某一些甜品店. 一介就快流出. 呢個真係好正.
吃完整個有飽肚的感覺.
我沒有吃. 怕左奶.. 姑姐同表妹很喜歡.
最後來了一個紅白心太軟. 呢個真係好大盤..
整体上很滿意.
佢地食得好開心..
位子夠闊... 有空間. 唔會太過迫. 但冷氣太涷. . 上枱時間可以接受.
等位時間... 唔算太耐.