前排假期同屋企放鬆下,專登帶佢哋食啲田園風格嘅餐廳,等佢哋係到放下空,今次就帶佢哋黎到大埔呢間——🪷Lotus Courtyard Restarant🪷一黎到已經出面已經有個錦鯉魚池,好寫意,入到去餐廳好有歐陸式庭園風格,裏面被唔少那樹木包圍,好清新自然嘅感覺🌿而且每樣食物大大份,食材比較新鮮,連屋企人都食到有讚冇彈👍🏻而且餐廳好多地方都好好影📸._.🐚|法式焗田螺|🐚一碟有成12隻,每隻田螺都大大隻,又香甜,束焗完唔乾身,薯蓉勁香滑🌟·🐥|檸檬蜜糖單骨雞翼|🐥炸到勁香脆,雞翼係單骨勁易食,大大隻,個醬汁檸檬嘅酸香,加埋蜜糖嘅甜蜜,又係好正好夾🍯·🍅|蕃茄雜菜湯|🍅蕃茄味濃,唔會太酸,連屋企人都鐘意食·🥗|凱撒沙律|🍝以前前菜沙律會細份,點知大大碟上,份量4個人食啱啱好👍🏻·🍕|黑松露什菌比薩|🍕最鐘意食薄身嘅脆薄皮比薩,而呢個比薩正正就做到我最愛嘅口感,感覺食完都唔會太膩,材料又豐富💕·🐖|香燒猪肋骨|🐖豬肋骨又係大大條上枱,成條都有滿滿嘅醬汁,肉質腍身易砌易咬👍🏻·🦐|芝士忌廉汁海鮮焗飯|🦐我最愛嘅焗飯配搭😍有齊曬芝士、忌廉同海鮮,裏面嘅海鮮材料好豐富,成個汁都好正,食到好滿足🥰·
._.
🐚|法式焗田螺|🐚
🐥|檸檬蜜糖單骨雞翼|🐥
🍅|蕃茄雜菜湯|🍅
蕃茄味濃,唔會太酸,連屋企人都鐘意食
🥗|凱撒沙律|🍝
以前前菜沙律會細份,點知大大碟上,份量4個人食啱啱好👍🏻