新加坡過江龍Flash Coffee⚡️一開就開四間分店!!之前見銅鑼灣一早圍咗版 已經好興奮 首先因為裝修太搶眼 全黃色💛仲有佢啲霓虹燈🚦唔打卡都對唔住自己再者因為睇過之前旺角店Menu 啲咖啡好平!😨如果係呢一類咖啡來講我諗喺香港係數一數二平(我唔敢確定 但佢係我見過嘅最平) 平時一杯同size latte應該係要around $40,有啲$3x,佢$25!!!!!!!!其實佢前幾日先開張 尋日第一日幫襯 呢2日我已經落咗4個order😂 不斷叫身邊嘅人試😂咖啡嘅款式好多☕️又有窩夫🧇muffin🧁曲奇🍪等烘焙食品👩🏻‍🍳佢可以用app落單📲仲可以儲分, 儲咗分又可以當錢洗💰另外有好多coupon!!!原價已經平用埋coupon仲平!總之淨係佢個app已經好多嘢玩 救命 上左癮!🇭🇰香港限定 - 奶醬多咖啡 $36 (S)作為 #奶醬多 嘅Super fans!見到呢杯杯^_^已經即刻心心眼😍可能你真係好睇呢一個價錢覺得買杯嘢飲$36貴😅但係其實呢啲特別𝚏𝚕𝚊𝚟𝚘𝚞𝚛嘅咖啡呢個價錢來講係平店員話如果想飲到LAYER就唔好攪勻,但個人感覺唔攪就只係一杯偏苦嘅LATTE....然後話 想攪

🇭🇰香港限定 - 奶醬多咖啡 $36 (S)

然後話 想攪勻就就咁搖個杯😅但係就咁搖係完全冇辦法撈到花生醬🥜所以飲咗兩啖我都係用返飲管攪勻😅😅咁樣花生醬嘅香味就已經慢慢出嚟 可能因為我飲凍 所以唔太濃 不過用飲管飲嘅時候中食到傑傑地嘅花生醬又食到啲花生粒🥜我好鍾意🧡花生醬同咖啡好夾

🥤𝙻𝚢𝚌𝚑𝚎𝚎 𝙴𝚜𝚙𝚛𝚎𝚜𝚜𝚘 𝚂𝚘𝚍𝚊 $36

咖啡加梳打其實我已經好鍾意 平時加tonic嘅話就會肥仔好多 所以個人覺得用梳打水係好啲 而呢款係荔枝𝙵𝚕𝚊𝚟𝚘𝚛🤣其實我從來未試過 不過我覺得佢一定好飲嘅🥰
果然不出我所料 我叫咗半糖都已經好夠 荔枝味非常之出 由頭到尾每啖咖啡都有好香嘅荔枝味😍正!
Lychee  Espresso  Soda
Lychee  Espresso  Soda