2024-07-04 3444 views
我相信好多香港人呢排放假都會返大陸消費,貪佢商場大多嘢玩食嘢又平,種類又多。但係因為今日放假,要去複診做物理治療,所以留咗喺香港,就唯有喺香港消費啦😂今日出到旺角去咗一間日式放題,野食款式都幾多而且刺身熟食各樣都幾新鮮認真要推介大家。刺身<4/5>佢哋刺身款式唔算特別多,有三文魚,油甘魚,赤蝦,甜蝦,北寄貝,帶子嗰啲款都有齊,但係全部刺身都好新鮮,三文魚大細恰到好處有光澤👍,而且啲赤蝦全部都有剝咗殼,全部蝦蝦線都清得好乾淨,非常貼心🥹燒物<5/5>佢哋嘅串燒係我比較推介嘅一環,鹽燒海蝦隻隻好大隻肉質爽口🦐🦐,翠玉瓜燒出嚟好香好多汁💦鹽燒牛脷超好食🤩🤩炸物<3/5>佢哋嘅炸物款式都算OK,自己比較鍾意食榴槤炸彈,聽佢哋講啲榴槤炸彈係馬來西亞進口,所以榴槤味特別香,至於啲天婦羅炸唔算太厚,不過可能係炸定,所以正正常常啦。小炒<5/5>我想講佢哋啲小炒可以話呢間放題係一間被日本野耽誤咗嘅大排檔😄,全部小炒都好有鑊氣,炒通菜,炒牛柳粒,炒蜆我最鍾意,全部都有好有大排檔風味👍👍👍甜品飲品<4/5>佢哋嘅甜品同飲品款式
刺身<4/5>
燒物<5/5>
炸物<3/5>
小炒<5/5>
甜品飲品<4/5>
佢哋嘅甜品同飲品款式唔算特別多,但係大路嘅都會有,不過特別窩心嘅係佢哋嘅甜品好多都係自家製有木糠布甸,椰汁奶凍,桂花糕,黑糯米糖水,桃膠燕窩撞椰奶,呢個位要加分👍

最後我嘅感受就係雖然返國內消費有好多唔同嘅選擇,又經濟又實惠,但係自己係香港人,其實香港仲有好多餐廳值得我哋支持,香港嘅經濟靠我哋香港人出一分力💪💪💪