2022-03-29 2361 views
疫情下的少林寺粵菜- 家全七福兩個人嘆半隻豬,大🈵️足蟹肉片兒麵 : 同疊起居兩個不同做法,一個拖過油,七福冇拖過油,食起上嚟滑溜程度倍增,為免影響效果,生拆蟹肉另上,真正淡淡蟹肉 ,疊囍居一碗都要168,佢就最少一個例牌,最少八碗,我心諗,用小六推理方式計算呢窩為要索價過千,點知原來$340,我真心覺得超抵食,尤其呢道算係其中一款失傳的菜式 (各位朋友有興趣的話記得要預訂)桂花抄蝦絲: 另一道唔係周圍都可以食到嘅菜式,一早預訂都未必一定有,因為經理同我講仲要睇彩數,睇吓朝頭早街市有冇靚蝦(尤其疫情關係),桂花翅做法,換上原隻蝦切成絲,食落去就好似食緊楊州炒飯、不過飯換成蝦,師傅炒功非常厲害,一滴油都見唔到,就算有芽菜喺度都十分之乾身,超班(盛惠$360,呢個質素我覺得無話可說,超🉐️)蝦多士: 咬落去唔會成口油,蝦肉結實,蝦味濃,另一個食法 「正」
疫情下的少林寺粵菜- 家全七福
兩個人嘆半隻豬,大🈵️足