2021-03-18 226 views
疫情之前我每年都會去台灣旅遊至少一至兩次。基於疫情,有一年半都冇去過台灣啦,個心超級掛住台灣美食。所以直至有一次係堅尼地城行完山,就計劃好去阿元來了食下台灣菜。星期日既中午1:30都有唔少人排隊同埋等外賣,不過好好彩等左20分鐘就有位。餐廳有限時,不過由於上菜速度好快,所以都夠時間食!我地叫左阿元滷肉飯、爆蛋雞肉飯、豪華海鮮煎、香脆大雞扒 同埋一杯小芋圓香芋奶茶。阿元滷肉飯好有台灣風味,同預期中一樣咁好食。爆蛋雞肉飯雞絲比預期中多,好足料!如果你唔鍾意食油膩既滷肉飯,可以試下佢。豪華海鮮煎本身想叫蚵仔煎,不過友人想食豪D 所以就一試豪華海鮮煎。佢既味道同蚵仔煎一樣不過裏面就多咗幾款餡料包括蝦仁同埋帶子,令到煎餅口感更加豐富!香脆大雞扒份量好夠,大過我塊面😂本身好擔心炸雞扒會好油膩,但係尼個雞扒完全唔油,外身好脆口,內裡雞肉有肉汁!

阿元滷肉飯
好有台灣風味,同預期中一樣咁好食。
爆蛋雞肉飯

豪華海鮮煎

香脆大雞扒
份量好夠,大過我塊面😂

2021-02-21
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
  • 阿元魯肉飯
  • 爆蛋雞肉飯