2022-06-01 1871 views
之前一直覺得食齋既人生活一定好慘,但今日之後完全打破左我思想🤯原來食齋都可以咁豐富咁特別❤️。當日6點左右入座,好彩仲有2人枱,不過如果係人數多既話最好就book位啦☎️。🐒晚市素食自助餐💰$135+$20(假日)(免加一🫶🏻)依家食個晚餐閒閒地都百幾蚊一個人,所以呢個價位可以試到咁多款唔同素食我覺得值得🤩因為好多款都好有驚喜,每食一樣野都估緊係用咩去整可以咁似😂。野食區域好清楚咁分左熟食,炸物,冷盤,飯湯粥,所以拎野食都好方便,唔會全部迫埋一齊🧘‍♀️🥗冷盤方面無論係中,西都有,滿足到唔同既人😍如果個樣野入面有蛋都會有個sign提示,當中我最中意食豆腐同皮蛋。🍗炸物既話好多款都好特別,有生菜包🥬韓式炸雞,壽司,天婦羅🍤好多好多唔同選擇,癲覆左我對素食既印象🥨每樣我都好surprised,連pizza都有🍕個芝士撻依家諗番都好正。🥘小菜方面有家既味道,特別係蕃茄炒蛋完全係我杯茶❤️encore左好多round😂飲埋啖湯夠哂暖胃,仲有紫米露做甜品,食到我捧住個肚走。餐廳係不停會refill唔同款式既菜,店員全部都好helpful,仲會同我地講拔絲地瓜會係7點幾出🍠又會教我地點樣拆解個拔絲塔🍯成個

🐒晚市素食自助餐💰$135+$20(假日)(免加一🫶🏻)

🍗炸物既話好多款都好特別,有生菜包🥬韓式炸雞壽司,天婦羅🍤好多好多唔同選擇,癲覆左我對素食既印象🥨每樣我都好surprised,連pizza都有🍕
個芝士撻依家諗番都好正

餐廳係不停會refill唔同款式既菜,店員全部都好helpful,仲會同我地講拔絲地瓜會係7點幾出🍠又會教我地點樣拆解個拔絲塔🍯成個用餐體驗真係好好👍🏼
下次都會想試埋其他分店呀💯