2013-11-26
以$188購買GROUPON食位於九展既豐膳自助餐. 餐廳地點不算放便. 需要在九龍灣德福廣場轉乘shuttle bus.呢度食物款式不多,不過, 食物嘅味道相當好!只是顧客嘅behavior差啲囉。。。無計,大部份都係大伙兒朋友仔.四大主打美食(生蠔、長腳蟹、凍蝦、青口)都齊備,不過, 生蠔、長腳蟹一出就好快俾人立晒!!一來顧客大部份都係伙兒朋友仔, 一個人"立"佐大半盤埋枱同成枱朋友仔一齊分享...二來, 每轉出既份量實在係少... 供不應求. 真係要捕位先拎到唻食, 辛苦啲囉. 不過, 長腳蟹、凍蝦、青口都係新鮮美味. 生蠔就強差人意佐少少, 唔夠鮮甜同又唔夠肥美.前菜的沙律吧既蔬菜配料都新鮮, 凍肉亦都相當好味. 推介吞拿魚酥!! 鬆軟美味, 餡料豐富.餐湯方面, 西湯比中湯好. 但都只屬普通. 中湯比較淡, 西湯就相對濃郁一點.刺身夠新鮮, 抵讚!! 三文魚夠肥美鮮甜. 口感柔軟.各熟食都相當有水準!!! 五花腩、火腿、豬柳都好美味, 少少鹹啱啱好. 不過, 三款嘢食落其實就差唔多味. 只係口感不同而已. 右邊個唔知咩角都係好鬆軟香口, 不過, 就食唔出係咩餡料...CAKE
四大主打美食(生蠔、長腳蟹、凍蝦、青口)都齊備,不過, 生蠔、長腳蟹一出就好快俾人立晒!!一來顧客大部份都係伙兒朋友仔, 一個人"立"佐大半盤埋枱同成枱朋友仔一齊分享...二來, 每轉出既份量實在係少... 供不應求. 真係要捕位先拎到唻食, 辛苦啲囉. 不過, 長腳蟹、凍蝦、青口都係新鮮美味. 生蠔就強差人意佐少少, 唔夠鮮甜同又唔夠肥美. 前菜的沙律吧既蔬菜配料都新鮮, 凍肉亦都相當好味. 推介吞拿魚酥!! 鬆軟美味, 餡料豐富. 餐湯方面, 西湯比中湯好. 但都只屬普通. 中湯比較淡, 西湯就相對濃郁一點.
刺身夠新鮮, 抵讚!! 三文魚夠肥美鮮甜. 口感柔軟. 各熟食都相當有水準!!! 五花腩、火腿、豬柳都好美味, 少少鹹啱啱好. 不過, 三款嘢食落其實就差唔多味. 只係口感不同而已. 右邊個唔知咩角都係好鬆軟香口, 不過, 就食唔出係咩餡料... CAKE類甜普普通通. 甜品勝在有雪糕補分. HOT CAKE夠香, 味道亦不錯, 只係有點易碎. 梳乎厘值得推介, 佢無咩特別花巧, 原味, 但恰度好處. 平日唔多食梳乎厘既我都覺得想食多個!! OVERALL唻講, 百零二百蚊, 係相當食得過~!!!