2021-11-12 134 views
差不多戒左食生野,突然見雜志介紹,咁多好評就去左。訂左星期一 lunch 12.00,openrice訂位坐入面(好彩因我吾喜歡坐bar counter)。一陣已滿座,我地2人叫左10件sushi set+omakase。餐廳得1位server, 非常有禮又解釋清楚,問有無吾食的東西因廚司發板會盡量就。食評話呢道的sushi 會逐件上等好耐,我最怕上菜慢所以要求快上。先食份小salad, d sushi 飯比較細舊且係啡色的,有味我估係醋色不過無問,而所有的食物都係室溫,好正中,蝦有2種,好甜,魚已忘了名子但全部好食,特別係醃過夜的吞拿,好有油香,還有其他魚,蠔,海膽等。海膽好深色,與一般的好似有別但好食就得。上菜流程非常合我意,無需等食,最後上湯,顏色較深以為會鹹但味道調得剛好,夠熱。整體上係滿意的用餐經驗,唯一係食完無耐我已肚餓,可能我比較大食,要加下午茶。平日還有9折,真係非常底食。
2021-11-01
Type of Meal