星期日中午, 店內客人不算多, 可以坐得好舒服, 食得好輕鬆, 慢慢嘆份午餐加甜品.坐低揀好食物就被甜品櫃吸引, 未食午餐就想試甜品.午餐有lunch box set, 包埋tea or coffee. 另外 +$40 有餐湯及 件裝/杯裝甜品. 我同友人都有加錢要全set.- daily soup (周打蜆湯) : 做得不錯, 飲落有薯仔蓉, 唔會係漿糊或麵粉糊. 還有大粒蜆肉.- daily soup (蕃茄湯) : 用心製作, 飲到蕃茄蓉, 不過味道比較酸, 開胃醒神. 我都係比較喜歡蔬菜湯.- Gangnam Box ($145) : 韓式骨排, 肉味唔算濃, 肉質軟淋有彈性, 沒期待的咁好味. 但個蔬菜飯就好好味, 顏色同材料都好豐富, 而且好健康, 米飯軟硬適中. 小食係餃子, 煎得香口, 不過味道一般, 而且配酸甜醬有點唔夾. 沙律幾新鮮, 令整盒lunch box 清新左. 不過食到最後發現 好多油, 不論飯, 沙律....都有幾多油剩底盒底.- Osaka Box ($135) : 清酒蛤蜊意粉, 蛤蜊肉好多, 而且彈牙有鮮味, 連帶意粉也有清淡海鮮味及香草味, 意粉

坐低揀好食物就被甜品櫃吸引, 未食午餐就想試甜品.

- daily soup (周打蜆湯) :

- daily soup (蕃茄湯) :

- Gangnam Box ($145) :

- Osaka Box ($135) :

清酒蛤蜊意粉, 蛤蜊肉好多, 而且彈牙有鮮味, 連帶意粉也有清淡海鮮味及香草味, 意粉煮得岩岩好, 夠油潤. 小食係炸蝦, 炸得香脆可口, 而且美觀好看肉質彈牙, 配上他他醬. 整lunch box 都充滿海鮮風味, 很配合.

- Lollipop cake :

七彩繽紛既爆谷彩虹蛋糕好吸引, 爆谷及蛋糕除左有不同顏色, 味道也不同. 而且蛋糕片鬆軟, 整個蛋糕都好輕盈, 適合清淡口味既人士.

- Better than Sex :

外觀吸引既嘴唇係蛋白脆脆, 下面也有數粒蛋白脆脆增加咬口. 朱古力醬, 朱古力mousses 好rich , 蛋糕濕潤. 整個蛋糕真係超級超級濃厚, 食完都好飽膩. 幸好不算太甜. 但朱古力迷才會愛上.

- Earl Grey Tea :

一整壺茶上, 分量有2-3杯, 附上奶及糖, 好抵飲. 伯爵茶好清香, 佛手柑味道特出, 個茶唔加奶/糖都好好飲.

Box set 比較貴, 但有得加錢要埋湯及甜品, 價錢平衡到. 環境好好, 食物質料都不錯, 服務很好, 所以會再來, 下次食tea嘆下.
daily soup (周打蜆湯)
daily soup (蕃茄湯)
Gangnam Box
Osaka Box
Lollipop cake
Better than Sex
Earl Grey Tea
2014-06-08
$180 (Lunch)
Osaka Box
Lollipop cake