這天上皇后熟食中心本來想試”ABC”但可能時間比較近兩點,咩—都賣晒, 阿哥阿姐更加係唔多想做我們生意的面口, 咁大個人明白嘅, 走過旁邊的印度餐檔口都有得食嘅, 由於太座吃不了太辣叫咗個牛油燴咖哩雞$80 跟一片新鮮烤出來的NAAN, 咖哩雞少辣, 其實雞肉不多, 呢樣都習慣了, 大部份印度餐廳都如是, 大多數都是食汁, 肉大概係20-25%, 汁杰度屬於稍稍杰身那種, 最正係個NAAN, 剛烤出來皮是簿脆加上少少燶面, 而質地夠軟棉還剩餘微量水分在內,  吃罷我們再柯打多一份蒜茸NAAN, 因為實在太好味啦, 比起咖哩這裡嘅NAAN才是主菜, 有時真的是”塞翁失馬,焉知非福”!
Other Info. : 俾笑樣係因為那個naan
2017-06-24
$50 (Lunch)
  • Naan