2022-07-12
細細聲講比大家聽🙊但我就其實係米線達人❗️#食勻葵涌 #米線關注組🍜-一直我都好中意食米線,所以佢成日都會帶我食佢覺得一試難忘嘅米線店。無可否認港島好少好食嘅米線,好多出名嘅都會喺荃灣區🥲今次介紹俾大家呢一間雖然唔係荃灣區,但係都可以話喺新界數一數二嘅米線😋-🤩皇牌米線 走辣($57)今次已經係第二次過到嚟呢邊食,兩次我都係叫皇牌米線,因為實在好足料。雞絲,腩肉,肉碎,配菜韭芽走唔甩,仲有螺旋藻,夠晒特別。值得一提嘅係,佢本身啲腩肉已經有少少辣,如果唔食得辣嘅朋友,建議可以學我叫走辣。食得辣嘅朋友仔,不妨可以試吓佢哋嘅辣,記得帶紙巾呀❗️🍜🐽豬軟骨蘿蔔炸醬米線 小辣其實都係熟客仔,坐低Menu都唔洗睇已經識嗌。因為皇牌入邊已經有腩肉,所以就叫左最入味嘅豬軟骨,蘿蔔夠鮮甜,加上炸醬嘅刺激感,必食。🍹飲品方面,我地叫左一杯凍利賓納解下辣,唔知係咪好耐冇飲過,特別好飲。
細細聲講比大家聽🙊
但我就其實係米線達人❗️
#食勻葵涌 #米線關注組🍜
無可否認港島好少好食嘅米線,好多出名嘅都會喺荃灣區🥲
🤩皇牌米線 走辣($57)
🍜🐽豬軟骨蘿蔔炸醬米線 小辣