2019-04-23
是日同朋友喺銅鑼灣跳完舞,成9點鐘但肚又餓,呢個時候要食得唔邪惡又滿足又醫到肚嘅,梗係日本料理啦~行過呢幢好多嘢食嘅大廈,就揀中左呢間日本料理啦。佢嘅Menu係過咗膠果種,用Marker畫上去點菜,夠晒環保又方便,抵讚!日式蟹籽沙律: 多好多蟹籽啊~~~最鍾意食蟹子沙律果陣啖啖都咬到蟹籽同沙律醬,呢個真係做到!正呀!份量兩個人食啱啱好~心の蛋卷: 個蛋卷啱上嘅時候我地仲心諗,$88比舊咁細嘅蛋卷會唔會貴咗啲啊?!?!點知原來內有乾坤!!個蛋卷入面係有好多蟹肉同埋芝士㗎!!仲要係流心果種芝士添呀!一咬落去,蛋漿同軟綿綿嘅芝士夾住d蟹肉,鮮甜又好味!雖然好邪惡⋯不過啱跳完舞唔理啦~~~黑松露帆立貝串:壽司一嚿嚿就試過,刺身一嚿嚿都試過,刺身一串串你又試過未啊?呢度就有啦😂呢個串真係Gimmick得黎,d帶子又真係大大粒同夠新鮮,仲要坐係浴缸度 (FF中),沖完涼先送入口添呀~講到創意,你睇下佢地d甜蝦同卷物,全部排排坐,食果果咁~~不過係等俾我地食咁解~~好得意甜蝦: 係大隻甜蝦黎,鮮甜美味~李小龍卷:入面係炸蟹鉗、牛油果、魚子醬同青瓜。香脆好味!邪惡包:呢個係最令我驚喜嘅。小妹本身就係鵝
雖然好邪惡⋯不過啱跳完舞唔理啦~~~
甜蝦: 係大隻甜蝦黎,鮮甜美味~
李小龍卷:入面係炸蟹鉗、牛油果、魚子醬同青瓜。香脆好味!
鹽燒大啡菇:燒大啡菇真心難,要燒到唔燶本身已經難,佢仲要燒到唔燶得黎有汁先至勁!一個字:好
總括黎講,與其去D連鎖,服務態度又唔好,食物質素又參差嘅日本餐廳,不如多D試下呢種樓上私營嘅日式料理店。雖然係香港地我地大部分都係食緊租金,但呢D小店更加有心絲同更加值得我地支持~呢間野應該會變成我地以後跳完舞落腳覓食嘅地方,經過嘅朋友仔不妨試下佢地嘅盞鬼菜式呀~