2022-10-02 120 views
今日收工和朋友去深水埗行街,行完肚餓就去了這間台灣餐廳。餐廳裝修幾懷舊feel.我和朋友點了2人餐。古早紅燒牛肉牛骨湯麵:牛肉份量好多,牛肉味都好重,好淋,唔會覺的韌。牛骨湯都好香濃,好好飲。麵都好滑,好彈牙。仲有蘿蔔真係好香甜,非常入味!鹽酥大雞扒牛骨湯麵:鹽酥大雞扒炸得非常香脆,唔會話好多粉,脆卜卜好好食。同牛骨湯又幾夾,幾好食。地道甜不辣:佢係用魚肉做的台灣地道小食,食落去幾煙韌幾好食。D醬有少少辣,但食落都夾。宜蘭迷你蔥肉餡餅:一碟有2件,迷你細細件幾好食,蔥肉好香濃,唔錯。台式小香腸:佢個質感有點似臘腸,但佢係甜甜的,幾特別,幾好食,唔錯。薑汁桂圓紅棗茶,幾重薑味,紅棗甜甜的,好滋補下。茉香珍珠奶茶綠(微甜):甜度剛剛好,不會太甜,飲到淡淡的茉香味,唔錯。
今日收工和朋友去深水埗行街,行完肚餓就去了這間台灣餐廳。

餐廳裝修幾懷舊feel.

我和朋友點了2人餐。

牛骨湯都好香濃,好好飲。

麵都好滑,好彈牙。

仲有蘿蔔真係好香甜,非常入味!

鹽酥大雞扒牛骨湯麵:

鹽酥大雞扒炸得非常香脆,唔會話好多粉,脆卜卜好好食。

同牛骨湯又幾夾,幾好食。

D醬有少少辣,但食落都夾。

薑汁桂圓紅棗茶,幾重薑味,紅棗甜甜的,好滋補下。

2022-09-30
Type of Meal