2018-05-06 122 views
呢排keep fit .. 好想食海鮮丼見本地有本講飲食的雜誌,話荃灣新開間大大件海鮮丼,於是趁假日帶同小朋友到愉景新城放電,順道試菜。河背街相對於我們這些外地人當然唔熟路,而且唔係大街,但世上有google 大神,簡單沿著千色店往後行啦。小學隔離有一大堆人圍著舖面,人多都外面小巴站管理員出聲話危險⚠️等左大概45分鐘有枱不幸地,「譚仔」阿姐落單,兩樣野我重複四次用左10分鐘落單,問佢攞支义用,也都話無⋯ 就連飲品同我講要加錢, 同餐牌唔同,遺反商品說明條例!?極上海鮮丼上枱一刻,第一☝️感覺 - 隻碗有點細而縮水,但其實食落份量差不多,海鮮多而足料,兩隻大蝦和大大海旦。如醋飯再暖啲及有兩塊酸薑就完美啦。鮮茄豬軟骨拉麵阿仔要食麵,無味精鮮茄湯底絕對啱小朋友。豬軟骨多但碎加半隻「溏心」蛋味噌湯後上🤔但料足丼較麵食質素高好多,未食過可以試下,但請考慮排隊時間,尤其有小朋友!
呢排keep fit .. 好想食海鮮丼

鮮茄豬軟骨拉麵

味噌湯後上🤔但料足

鮮茄豬軟骨拉麵
溏心蛋
鵝肝牛肉丼+炙海鮮丼
北海丼
Waiting Time
45 Minutes (Dine In)