2018-01-25
現今食嘢同網上識朋友一樣都可以相片行騙。任你影到啲嘢幾好食,幾fancy,事實就係事實,第一次寫劣評,就俾咗呢間自稱omakases既「日本」餐廳。一入到去睇啲裝修,唔講以為自己去咗西九龍中心嗰啲港式日本拉麵 、吉列豬扒、壽司定食嘅餐廳(有奶茶檸茶華田飲嗰啲)。用個膠banner 就當天花😂日本餐廳最講究嘅清潔衛生呢度全部欠奉,見到員工將佢哋嘅水壺,飲緊嘅汽水罐,放喺客人即將會用到木盤上面。啲汽水同豉油樽周圍擺,好有茶餐廳feel。食物方面,啲野冇味嘅,感覺仲有啲污糟,調味奇怪,溫度更加奇怪,有種暖壽司嘅感覺。奉勸大家如果黎呢間鋪頭食,唔需要訂位,因為訂位嘅朋友,佢好有可能安排你坐較差嘅位置,例如面壁嘅吧枱,完全唔珍惜有誠意嚟食嘢嘅客人,寧願留番啲靚位黎吸引walk-in客。呢間食肆令到我以後都唔敢輕易相信網上嘅靚相。感覺就好似而家越來越多靚女po相,但係其實個個都P圖嘅。總括:影相一流👍🏻
總括:影相一流👍🏻