2019-02-24 127 views
旺角肥姐小食店再行前少少有間新開、主打榴槤嘅茶飲店。榴槤控絕對要去試吓😚小食亦有驚喜!小店亦有提供非榴槤嘅飲品,所以叫個唔係榴槤控嘅朋友陪你去試都得🤣.個churros(西班牙油炸鬼)好高質!係必食之選。咬落外層微微脆身,入面好鬆軟,點上椰子醬或榴槤醬食,真係好match好好食,推介!椰子醬同榴槤醬係店家自己特別調配,食落兩者都香甜而帶有點奶香、椰子味/榴槤味唔會假,對我嚟講兩款醬都係必叫必試!平時食西班牙油炸鬼會驚好油膩咁,但呢個就炸得幾乾爽,食落罪惡感少好多🙈大家可以唔洗顧儀咁食,我地都係用手慢慢搣嚟食😚咁先方便點醬🤣.炸芝士條我都食過唔少次,但炸榴槤芝士條我都係第一次食。食落榴槤味同芝士味好平衡,一次過滿足我兩個願望(榴槤+芝士!!!)🤟🏻芝士同榴槤冇話其中一樣特別搶fo,兩者味道都食得到👍🏻我以前喺其他地方食過啲係冇芝士味&芝士同炸皮會分離嘅炸芝士條🤔但呢到嘅芝士條就絕對冇呢啲情況。所以我覺得佢地呢個炸榴槤芝士條係做得幾好😚.貓山王沙冰好真材實料!本身都覺得有啲啲貴,但其實好大杯,兩個人share一杯都得(雖然我係一個人ko咗成杯😝)標明係用咗貓山王榴槤,飲落會飲到唔少榴槤蓉👍
旺角肥姐小食店再行前少少有間新開、主打榴槤嘅茶飲店。
榴槤控絕對要去試吓😚小食亦有驚喜!

個churros(西班牙油炸鬼)好高質!係必食之選。
Churros

炸芝士條我都食過唔少次,但炸榴槤芝士條我都係第一次食。
榴槤芝士條

芝士同榴槤冇話其中一樣特別搶fo,兩者味道都食得到👍🏻

所以我覺得佢地呢個炸榴槤芝士條係做得幾好😚

貓山王沙冰好真材實料!
貓山王沙冰

標明係用咗貓山王榴槤,飲落會飲到唔少榴槤蓉👍🏻
好欣賞佢呢個沙冰由第一啖到最尾一啖都係充滿香濃嘅榴槤味,唔會話飲到尾啲冰融咗之後味道就變淡。
朋友嘅沖繩黑糖香蕉沙冰聽講都唔錯!
朋友話係濃濃真實嘅香蕉味,味道唔假同埋唔會死甜。
同埋黑糖味同香蕉味都幾平衡,唔知點解有黑糖珍珠嘅感覺😂(我笑咗,我個frd呢排係咪飲得太多黑糖珍珠奶?😂)
Churros
榴槤芝士條