2022-03-05 38 views
尖沙咀站📍杏甜品-自從食過杏仁蛋白之後,對杏仁甜品總係心思思。見到唔少朋友都去試呢間甜品店,我當然都唔執輸😎杏仁茶燉蛋白($55)呢個杏仁茶好香,上台都仲出緊煙,食落去好細滑,唔會有顆粒,濃度適中,底層有蛋白,配埋好夾!呢個甜品夠晒滋潤,秋冬食一流👍🏻重點係唔會太甜,女朋友中意☺️榴槤爽冰($59)中意食榴槤嘅朋友行過路過唔好錯過!面層係好香濃嘅貓山王榴槤果蓉,下面有香滑嘅榴槤爽冰(食落似係雪芭質地),double 榴槤口感!😍😍配埋水晶珠珠,口感唔錯。呢個對於榴槤控嘅我一定要encore!自家製迷你芒果布甸、自家製迷你生磨杏仁奶凍(各$15)細細杯好的骰,兩杯都勁好食!芒果布甸夠濃芒果味🥭,面頭有芒果粒粒,布甸嫩滑。杏仁奶凍同樣夠晒細滑,面頭仲有杏仁片,畫龍點睛,杏仁味更豐富✨😋😋環境方面,一行入店舖已經有好舒服嘅感覺,令人放鬆心情,顏色配搭十分柔和、自然😛坐喺度慢慢食甜品,心情都即刻變靚d🤪
尖沙咀站📍杏甜品

杏仁茶燉蛋白($55)

榴槤爽冰($59)

自家製迷你芒果布甸、自家製迷你生磨杏仁奶凍(各$15)

杏仁茶燉蛋白
榴槤爽冰