2018-12-23 74 views
天氣開始變凍,經過荃灣想去食下啲小食。但行到路德圍就見到一間有日本feel嘅拉麵店。叫團日式拉麵。本人十分滿意!團日式拉麵係日本形式嘅拉麵嚟嘅,全自動點餐,快速方便。步驟1)用自動售賣機點餐,機器是入紙幣的但係可以找散子2)拎票入拉麵店,等一陣就會上菜了。3)食完之後離開便可以了。團日式拉麵係有四款拉麵可以選擇。1)櫻花蝦拉麵2)魚介拉麵3)黑蒜油拉麵4)辛味拉麵麵底方面可以選擇:1)曲麵 - 比較彈牙,口感好有質感亦掛湯2)直麵 - 幼幼地但更掛湯當日我同哥哥兩人,各點一款拉麵哥哥:櫻花蝦拉麵選擇了曲麵,湯底好濃郁,曲麵好彈牙而且掛湯!加上乾既櫻花蝦,浸湯味道更濃郁而且會有少少香辣味。叉燒係正常程度,正常水準。但糖心蛋真係一流。一咬個蛋係有好多汁液爆出黎!非常好味!我:黑蒜油拉麵糖心蛋!!!直麵。湯底夠濃,直麵雖然唔夠曲麵彈牙,但係比曲麵更加掛湯。叉燒係正常程度,正常水準。竹筍好吸湯, 好正。但糖心蛋一樣係非常之好味,所以團日式拉麵既糖心蛋咁好味應該唔係巧合。飲品方面:波子汽水,係香港比較少見既牌子,係幾好飲的。服務方面:員工效率快,有禮貌,滿帶笑容,令我地食得好舒服!

團日式拉麵係日本形式嘅拉麵嚟嘅,全自動點餐,快速方便。
步驟
1)用自動售賣機點餐,機器是入紙幣的但係可以找散子
2)拎票入拉麵店,等一陣就會上菜了。
3)食完之後離開便可以了。

團日式拉麵係有四款拉麵可以選擇。
1)櫻花蝦拉麵
2)魚介拉麵
3)黑蒜油拉麵
4)辛味拉麵

麵底方面可以選擇:
1)曲麵 - 比較彈牙,口感好有質感亦掛湯
2)直麵 - 幼幼地但更掛湯

當日我同哥哥兩人,各點一款拉麵

哥哥:櫻花蝦拉麵

我:黑蒜油拉麵

糖心蛋!!!
糖心蛋

飲品方面:波子汽水,係香港比較少見既牌子,係幾好飲的。

服務方面:員工效率快,有禮貌,滿帶笑容,令我地食得好舒服!

2018-12-13
$100 (Dinner)
糖心蛋
  • 櫻花蝦拉麵