2018-06-30
前排終於同fd一齊去試名聲大噪嘅shake shack,一試難忘!舖頭就係ifc 4樓好易搵到,佢嘅裝修簡約但又帶點cool👍🏻一入到去就見到長長嘅人龍。我地2個人去,每個人試左唔同款🍔(分別係招牌shackburger同埋shroomburger)再叫多份薯條🍟一齊share食!/shackburger招牌shackburger就係牛肉burger,一食落去就比濃濃的牛肉味吸引住,食唔停!我地2個都一致認為佢牛肉係咁多間食burger入面最好食,最有牛味der!(食牛嘅朋友記得一定要食呀!)/shroom burger一開始唔知係乜黎,食落先知係蘑菇,但入面有芝士,好驚喜!成個口感都唔錯,值得一試!(但還是最愛吃shackburger/fries🍟薯條好新鮮,外脆內軟,唔錯~但覺得其他地方都可以食到差不多嘅,所以唔算話必食之選。
/shackburger
/shroom burger