2013-06-11
早前已試過它的咖啡和拿破倫, 上次已決定要再來試試雪糕類甜品, 又咁岩見到團購$50買$100的coupon, 好抵勁抵!!! 買了一張, 打算帶阿爸阿媽試下佢地唔會自己去食的食物, 做下乖乖女。環境以紅白色為主, 簡約的設計, 令人舒服。 開放式廚房, 可以睇住他們製作。大約2:30pm到達, 可能啲人仲食緊午餐, 所以冇乜人, 坐得好舒適和感到好寧靜。但坐坐下就開始多人來....應該係時候飯後甜品 服務服務員服務態度不錯, 又親切又有禮。本來order的甜品是指定牛奶味雪糕, 但阿媽唔食重奶味的雪糕, 她想改黑芝麻味。服務員話:「所有雪糕都用牛奶製, 她可接受嗎?」然後他主動舀了一小羮給阿媽試下才決定買唔買。嘩!! 好細心, good! 食物我們三人叫了驚喜甜品三重奏之一 "Lassana Tower" ($68)再加兩杯飲品 (+$35) "Lassana Tower"嘩! 賣相真係好靚好吸引, 有點唔捨得食, 阿爸阿媽見到都好開心和覺得好特別, 太好了!! "Lassana Tower"有三層窩夫, 最底層夾住新鮮多士啤梨和忌廉;中間層有少少燕麥脆脆;頂層是兩球雪糕加朱古
但坐坐下就開始多人來....應該係時候飯後甜品
服務員服務態度不錯, 又親切又有禮。
食物
"Lassana Tower"
"Lassana Tower"有三層窩夫, 最底層夾住新鮮多士啤梨和忌廉;中間層有少少燕麥脆脆;頂層是兩球雪糕加朱古力碎和雜莓。
窩夫暖笠笠, 甜度適中, 口感鬆軟, 加埋冰凍的雪糕一起食, 感覺很爽!
雪糕分別有草莓味和黑芝麻味。草莓雪糕雖有草莓果粒, 但味道不突出, 反黑芝麻雪糕有啖啖黑芝麻香, 不錯!
雜莓粒酸酸地, 配埋碟上的朱古力醬和蜜糖, 味道剛剛中和, 正! Latte & Tea - 兩樣都不錯!
Latte
拉花很美, 睇落好幼滑, 聞落很香。阿爸話不錯, 我就沒有試飲。 柑橘洋甘菊茶
好驚喜, 非一般茶包, 見到茶包內真材實料, 外表好高貴。
飲落有很香濃的洋甘菊味, 甘甘地與甜品很匹配。 ______________________________
總括而言, 環境、服務和食物都很好, 下次再要來試包!!