2022-08-16
地址-戀上台式料理將軍澳唐俊街21號翩匯坊地下G26號舖💋一人份辣雞煲(配白飯),佢呢個雞煲上菜時有附送埋菜菜比我地(今次係生菜),職員好貼心地提醒食到最尾可以通知佢地加水烚菜,首先講下個雞煲,佢份量好足,勁多件雞,D雞肉都唔算嚡,而且肉多,佢陣辣味都唔算太勁,唔食得辣的朋友都可以放心食,但如果食得辣的,可以揀返中辣,甚至大辣都OK,而最後佢個D生菜索滿湯汁,勁正。💋牛肉拼盤,據職員所講,原來佢個拼盤係即叫即切,所以等待時間需時,但等待絕對值得,佢D牛肉全部都唔算太薄,都幾厚下,佢個牛舌真係好正,勁重牛味之餘,亦都口感爽脆,臨食前都掃埋佢跟的醬汁燒多陣,味道更佳。💋鵝肝柯仔魯肉溏心蛋飯,呢個飯一睇就知正野,擺盤都幾整齊,佢D魯肉幾多下,食落好濃味,配埋相對冇咁濃味的柯仔一齊食,配合得幾好,佢有2塊鵝肝,佢D鵝肝可以做到外脆內軟的口感,勁重油脂味,令人回味。💋雪崩珍珠朱古力,一上到黎見到佢杯朱古力上面層CREAM,勁靚,朱古力味道香濃又唔會死甜,配埋珍珠口感十足,正。💋戀上水果茶,我揀左半糖,飲落幾清新下,又唔會話太甜,又可以有D水果的味道,解膩一流。
將軍澳唐俊街21號翩匯坊地下G26號舖