嗰晚約左個fd 去銅鑼灣食飯, 點知大家諗極都唔知去邊度好呀....咁諗住行去大坑/天后食飯....點知途中見到呢一間, 個門面唔係靚, 但係又好多人下喎~! 見到個師傅又燒雞扒燒到火紅紅咁, 好興趣試一下!! 點知....頂~!!! 痴線架咩~?! 32蚊, 兩大塊燒雞扒既撈檬, 唔只係好好味咁簡單, 直頭係正~! 塊皮燒得脆, 又剛剛好, 唔會overcook~~撈檬配菜都唔少, 如果胃口細啲妹妹仔, 可以兩個share 都得添~! 我個fd 叫左個燒豬扒飯, 嘩~~~又係好誇張~~兩大塊豬扒, 熱辣辣~~最正係個汁~! 好味到震~~~老實說, 我同我個fd都算大食架啦~食完呢兩碗都真係有覺得好飽喎!!! 證明個碟頭真係唔細架~! 平靚正~! 得閒一定再食過~!

2009-11-14
$40 (Dinner)
  • 燒雞扒撈檬
  • 燒豬扒飯